ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ / CONVENTION: FESTIVAL MANAGEMENT

Τάσεις, Εξελίξεις & Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βύρωνας, 16-17 Ιουνίου 2010
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα
Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα
Τηλέφωνο: 2107609340 , 2107609359, 6947551969
E-mail:
info@culturedb.gr
Url:
http://www.culturedb.gr/df.php

Tendencies, Evolution and Challenges for Local Governments

Byron, June 16-17, 2010
Municipality of Byron Cultural Center
Communication, Media and Culture Department - Panteion University

CONTACT DETAILS
Municipality of Byron Cultural Center
Telephone: 0030 2107609340 , 2107609359, 6947551969
E-mail: info@culturedb.gr
Url: http://www.culturedb.gr/df_en.php



Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ


Αγαπητοί φίλοι,




Η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο χώρο της διοργάνωσης φεστιβάλ και λοιπών πολιτιστικών δραστηριοτήτων γίνεται κάθε χρόνο και πιο έντονη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις εκδηλώσεις φτάνουν να γίνουν συνώνυμες της περιοχής στην οποία πραγματοποιούνται και να αποτελούν συνδιαμορφωτές της ταυτότητας της περιοχής, όπως συμβαίνει και με το Δήμο Βύρωνα και το φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων».

Είναι αλήθεια ότι η ενασχόληση με το πολιτιστικό προϊόν αποτελεί μια διαρκή πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει όχι μόνο να είναι ενήμερη για τις τάσεις αλλά και να καταφέρνει να δημιουργεί τις εξελίξεις, προκειμένου να μην παραγκωνιστεί από τον ιδιωτικό τομέα. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η πρόταση του Παντείου Πανεπιστημίου για τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, Εξελίξεις και Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» είναι εξαιρετικά επίκαιρη και ενδιαφέρουσα, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παραγωγή πολιτιστικής δράσης. Μιας δράσης που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, γιατί για εμάς στο Δήμο Βύρωνα ο πολιτισμός αποτελεί δημόσιο αγαθό και μας αφορά όλους. Για το λόγο αυτό και έχουμε επιλέξει να επενδύσουμε στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, προσφέροντας μια πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων στους δημότες μας και όχι μόνο.



Αναμφισβήτητα, το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», την εμπειρία μας από το οποίο πρόκειται να μοιραστούμε στο πλαίσιο του συνεδρίου, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πολιτιστικής ταυτότητας του Βύρωνα. Παράλληλα, όμως, έχουμε επενδύσει και σε ένα πλήθος άλλες εκδηλώσεις, όπως η «Μικρή Σκηνή» και το «Παιδικό Φεστιβάλ» που ετοιμάζονται να γιορτάσουν φέτος τα 25 τους χρόνια, οι «Βραδιές Πολιτισμού» και οι «Γειτονιές Πολιτισμού», αλλά και το «Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων» που αποτελεί την απάντησή μας στην πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κοινωνίες.



Κινητήρια δύναμη αυτή της προσπάθειας αποτελεί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας και οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και πρωτότυπες ιδέες, ενώ αποδίδουμε και ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας αλλά και άλλων περιοχών, τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τους ενεργούς πολίτες, οι οποίοι μας βοηθούν να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι.



Είμαστε βέβαιοι ότι το συνέδριο «Διοργάνωση Φεστιβάλ: τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», μέσα από την προαγωγή της γνώσης και την εξέταση των βέλτιστων πρακτικών (best practice) θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση του παρεχόμενου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολιτιστικού προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει και το σημαντικό ρόλο που αυτή καλείται να διαδραματίσει στον τομέα της παραγωγής και της προώθησης του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου